Being Ad Visser

in-productie
  • RegieLaurien Hugas & Peer Wijlaars
  • In coproductie metAVROTROS Close Up
  • EindredactieJessica Raspe -Close Up AVROTROS
  • Met steun vanCoBO
Share

Documentary by Laurien Hugas and Peer Wijlaars about the artist Ad Visser for broadcaster AVROTROS Close Up (52′)

https://vimeo.com/manage/videos/699972939

BEING AD VISSER

 

Ad Visser is voor veel generaties bekend als de excentrieke Mr. Toppop. De documentaire ‘Being Ad Visser’ zoomt echter in op een onderbelichte kant van Visser. Hij blijkt een vindingrijke kunstenaar die – voortgedreven door nieuwsgierigheid en onstuitbare creativiteit – al zijn hele leven muziek schrijft en songs componeert. Dat alles leidt tot grote kunstzinnige projecten

 

 

‘Being Ad Visser’ volgt Ad Visser tijdens de totstandkoming van zijn kunstproject over kunstenaars Serge Gainsbourg en Salvador Dalí en schrijver Giacomo Casanova. En passant ontmoeten we ook Vissers echtgenote, kunstenares Melanie Visser, die openhartig en in liefde vertelt hoe zij en Visser het al meer dan 53 jaar met elkaar uithouden en elkaar stimuleren.

 

We volgen Ad Visser naar de opnamestudio van muziekproducer Joos van Leeuwen, met wie hij zijn songs creëert, en zien hoe sopraan Francis van Broekhuizen een partij inzingt voor Vissers nieuwste project. Op de vraag waar Vissers creativiteit vandaan komt, antwoordt musicus Ralph Rousseau: ‘Zijn creativiteit moet wel komen uit een kwetsbaar stukje in hemzelf, want daar komt creativiteit vandaan. Creativiteit komt nooit uit grote, bombastische toestanden’.

 

Visser blijkt een man van paradoxen die enerzijds verklaart dat zijn scheppingen volledig vanuit vrijheid en intuïtie ontstaan, maar die tegelijkertijd op alles grip wil hebben en zijn leven compleet regisseert.

 

Een film van Laurien Hugas en Peer Wijlaars

‘Being Ad Visser’ is een coproductie van Talent United en AVROTROS en is tot stand gekomen met steun van CoBO

 

 

 

 

 

 

 

  • RegieLaurien Hugas & Peer Wijlaars
  • In coproductie metAVROTROS Close Up
  • EindredactieJessica Raspe -Close Up AVROTROS
  • Met steun vanCoBO
Share