Het Petrus Mysterie (The Saint Peters Mystery)

in-ontwikkeling
  • RegieRaynor Arkenbout
  • ScenarioSteven R. The
Share

“Dan Brown in the city of Leiden”

Speelfilm naar het boek “De bekentenissen van Petrus” van de Leidse schrijver Jeroen Windmeijer (4 sterren in Vrij Nederland)

“Spannend en tot in detail herkenbaar” Alexander Pechtold

 “Jeroen Windmeijer ontpopt zich tot een originele Nederlandse Dan Brown. Een originele thriller met historische dwarsverbanden in Leiden” De Telegraaf

Het prachtige Leiden als filmdecor voor een de Da Vinci Code achtige thriller met een internationale uitstraling

U kunt meedoen!

We willen de film in de nazomer van 2018 draaien. We hebben uitvoerig gesproken met Stichting Cinefonds (http://cinefonds.strikingly.com). Zij dragen uit schenkingen en subsidies bij aan de realisatie van Nederlandse speelfilms. Ze hebben van de Belastingdienst de culturele ANBI-status verkregen. Hierdoor is een bijdrage in de film tegen extra gunstige voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Particulieren bijvoorbeeld genieten een gemiddelde aftrek van 125%. Daarbij is er een extra rendement, wanneer de film het naar- of boven verwachting doet, over alle inkomsten uit binnen- en buitenland. Uiteraard komt er een brochure met een zeer uitgebreide uitleg.

Cinefonds is zeer enthousiast over deze film en wil de financiering volgens hun normale bewezen model opzetten. Dat betekent dat er op gegeven moment een brochure komt. Intekenaars krijgen uiteraard VIP kaarten voor de rode loper, ze krijgen het boek gesigneerd door alle hoofdrolspelers, ze mogen naar de exclusieve testscreening en een repetitie met de hoofdcast, een dagje meedraaien achter de schermen en een figurantenrol, ze krijgen de nieuwsbrief en krijgen de creditvermelding op de film als associate producer. Tevens mogen ze met ons meepraten over de posterschetsen.

JEROEN WINDMEIJER schrijver van het boek

Studeerde Culturele Antropologie in Leiden en promoveerde op een onderzoek naar de Otavalo-Indianen in Ecuador. Hij werkte als reisleider in Egypte, Mexico, Guatemala, Belize en Venezuela en woonde langere tijd in Bolivia en Mexico. Op dit moment werkt hij als docent godsdienst en maatschappijleer op een middelbare school in Leiden, een baan die hij combineert met zijn werkzaamheden als schrijver. In juni 2015 debuteerde hij met de literaire thriller De Bekentenissen van Petrus, die erg goed ontvangen werd. In maart verscheen zijn tweede roman, Het Pauluslabyrint, bij HarperCollins.

STEVEN R. THE scenarioschrijver

is de schrijver van de eerste twee series ‘Gooische Vrouwen’. Hij schreef diverse afleveringen van succesvolle tv series als ‘Baantjer’, ‘Grijpstra & De Gier’, ‘Flikken, Maastricht’ en ‘Moordvrouw’. Hij deed de Nederlandse bewerking van de succesvolle romantic comedy ‘Smoorverliefd’. Steven gaat de spannende roman tot scenario bewerken.

RAYNOR ARKENBOUT regisseur

studeerde af aan het Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound in Brussel met een Bachelor in Film. Hiervoor heeft hij twee korte films gemaakt, die internationaal zijn geselecteerd voor film festivals, waaronder selecties aan het Austin Film Festival en het International Short Film Festival Leuven. Daarnaast zijn de films meerdere malen vertoond in programmering bij festivals zoals Cannes Film Festival en de Berlinale.

Vraag naar de brochure: info@talentunited.nl

 

  • RegieRaynor Arkenbout
  • ScenarioSteven R. The
Share